top of page
  • Sofi

Svavelpionen

Kanske är det för den korta blomningen. Eller för att den inte är så vanlig. Eller för den ljusgula färgen. Eller de snygga bladen. Eller bara för att blommorna är så drömmigt vackra. Nej det är nog för allt det, jag älskar svavelpionen.

Jag har en planta som jag fick som en liten, liten frösådd av en kompis kompis. Hon hade ett riktigt praktexemplar som jag såg på en öppen trädgårdsvisning. Året efter fick jag en egen liten planta av henne. Vilken gåva va!? Frösådda svavelpioner blir ofta rosa eller gula med rosa inslag. Efter några års väntan blommade min med perfekt blekgula blommor. Exakt som jag vill ha dem. Det är verkligen en av favoriterna i min trädgård.


Så fort blommorna börjar öppna sig kommer bin och humlor och tumlar runt.

Men underbart är kort och det gäller att vara med när den blommar. Några dagar, oftast mindre än en vecka. Sen är det över. Tur att fröställningarna och bladen är så dekorativa.

Visst önskar vi oss växter med lång blomning men det flyktiga hos svavelpionen gör den ändå extra värdefull. Nåt jag verkligen inte vill missa.


Vill du skaffa dig en gul svavelpion ska du se till att köpa en som är delad från en annan planta med den gula blomning du önskar. Det är absolut inget fel med de rosa men det är lätt att bli besviken om man trånat efter just den ljusgula.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page