top of page
Trädgård hjälp

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Vad kostar en trädgårdsdesigner?

Många som är intresserade av trädgårdsdesign undrar vad det kostar. Priserna varierar beroende på trädgårdens komplexitet och storlek, platsens förutsättningar, önskemål och detaljnivå. Projektet inleds med ett platsbesök där jag lär känna er och platsen. Efter vårt möte lämnar jag en individuell offert. Att anlita en trädgårdsarkitekt eller en trädgårdsdesigner är en liten investering jämfört med kostnaden för att anlägga en hel trädgård och minskar risken för kostsamma misstag.

Varför ska jag anlita en trädgårdsdesigner?

Att anlita en trädgårdsdesigner kan vara nyckeln till att förvandla din utemiljö till en drömträdgård. Här är fem anledningar till varför du bör anlita av en trädgårdsdesigner eller trädgårdsarkitekt när du planerar att göra om din trädgård. Expertis & erfarenhet Genom att anlita en erfaren trädgårdsdesigner får du inte bara kunskap utan även trygghet och professionell hjälp för att skapa din drömträdgård. Kreativitet En trädgårdsdesigner hjälper dig att se din trädgård med nya ögon. Med estetik och en kreativ förmåga att se potentialen i varje plats ger vi liv åt din trädgård. Skräddarsytt design Varje trädgård och varje ägare är unik. Tillsammans skapar vi en trädgård som är personlig och skräddarsydd för dig. Hållbarhet och klimatanpassning I en värld med klimatutmaningar är hållbarhet viktigare än någonsin. Genom att anlita en trädgårdsdesigner med hållbarhetsfokus kan du få hjälp med att skapa en trädgård som inte bara är vacker utan också hållbar. Spara tid och pengar Med en noggrann planering minskar riskerna för kostsamma misstag och du får en plan att arbeta efter så att arbetet går fortare.

Kan jag köpa ett presentkort?

Ja visst! Ett presentkort på en trädgårdsrådgivning är en perfekt present till den som nyligen flyttat eller till den som byggt ett nytt hus. Med en trädgårdsrådgivning kan man komma en bra bit på vägen med att skapa eller förändra sin trädgård. Du kan ge bort en trädgårdsrådgivning eller välja en valfri summa att använda till någon av mina andra tjänster. Kontakta mig för frågor eller beställning.

Kan jag använda rut avdrag för trädgårdsskötsel?

Ja, Rut-avdrag kan användas på flera av de vanliga trädgårdstjänsterna. Om du har utrymme för rut-avdrag dras 50% av arbetskostnaden direkt på din faktura.

Hur går det till att anlita dig?

Att anlita mig för att designa din trädgård går till ungefär så här: - Först får ni en checklista att fylla i inför vårt besök. Ni tar också fram en tomtkarta. - Vi ses på plats och tittar på utgångsläget. Vi diskuterar behov och önskemål och jag försöker lära känna er lite för att förstå vad ni drömmer om. Efter vårt möte skickar jag en offert för det arbete vi kommit överens om. - Efter godkänd offert inleder jag arbetet. Observera att tidpunkten varierar efter arbetsbelastningen. Var ute i god tid. - Först sker analys av plats, behov, önskemål osv. Detta samlas i en funktionsplan. - Skissarbetet startar, trädgårdens karaktär och en stil arbetas fram. - En första grov skiss tas fram tillsammans med inspirationsbilder för att ge en bild av hur jag tänker mig det samt några växter som sätter stilen. Ni kan räkna med att detta arbete tar max 3 veckor. - Därefter ses vi för en genomgång för att säkereställa att jag är på rätt väg. Ni har sedan ca 2 veckor på er för att fundera i lugn och ro över förslaget. Sammanställ era frågor, och funderingar, vad ni gillar och vad som kanske inte känns bra. Dessa punkter kan vi sedan diskutera via mail. - Jag gör sedan ändringar och jobbar mer detaljerat vidare. Vi har en dialog under tiden och stämmer av efter hand. - När vi är överens och alla delar är klara sammanställer jag de slutliga dokumenten. Vi ses för en överlämning och ni får alla dokument på papper. Efteråt skickar jag pdf:er och faktura via mail.

Hur ska jag förbereda mig för en trädgårdsrådgivning?

En trädgårdsrådgivning är ofta ett par intensiva timmar. Är ni flera i hushållet är det bra om ni i förväg diskuterar vad ni vill att vi fokuserar på. Skriv gärna ut tomtritning och se till att ha papper och penna med. För att ni ska få ut så mycket som möjligt av trädgårdsrådgivningen är det bra om vi kan ses ostört. Om ni redan innan vårt möte vet att ni vill ha en skiss som sammanfattar det vi pratat om underlättar det om ni talar om det i förväg.

bottom of page