top of page

Nybyggd villaträdgård Nyköping

Här har ett modernt, färgstarkt och personligt hus byggts på en tomt med utsikt över böljande åkrar. Pool, paviljong och en stor altan var på plats men i övrigt var trädgården tom.

Här ville vi skapa inramning, ombonad rumskänsla, färgstark men enkel växtlighet och flera sittplatser med olika funktioner. Trädgården behöver insynsskydd och viltskydd samtidigt som utsikten ska bevaras. Ett starkt önskemål var också en lättskött trädgård.

Framsidan av huset får vackra planteringar för en välkomnande entré. Här planteras hortensia tillsammans med blommor och blad i mörkröda och silvriga toner. Här vill vi ha vackra träd vid entrén och valet föll på klotkörsbär med rund krona och höga stammar. De ramar in och ger framsidan höjd.

Trädgården får flera rum och häckar används för att skapa flera av dem. Ett av dem med plats för en hammock omgiven av prydnadsgräs placeras precis intill åkern och här kan man njuta av utsikten när solen går ner. Stora planteringar med lättskötta buskar och perenner mjukar upp och ramar in. Flera träd och stora buskar som med tiden ger takkänsla har också planterats.

Det här är en trädgård att tillbringa mycket tid i men med liten arbetsinsats när planteringarna slutit sig. Bilder är tagna ett år efter plantering, i september. Kunderna har själva planterat och gjort det mesta av jobbet utifrån mina ritningar. Det mesta har tagit sig riktigt fint och på bara en säsong växt till sig ordentligt. 

bottom of page