top of page
Trädgårdsritning

TRÄDGÅRDSDESIGN

Jag hjälper er att designa er trädgård och tar fram de ritningar och underlag som ni behöver för att gå från nuläge till drömträdgård.

Med kunskap och kreativitet designar jag en vacker, hållbar och funktionell utomhusmiljö som speglar er stil och fyller era behov. Stor hänsyn tas till platsens förutsättningar så att er trädgård passar in i omgivningen och samtidigt blir en förlängning av ert hem.

Varje trädgård och varje ägare är unik. Jag lyssnar på era önskemål och skapar en trädgård som är personlig och skräddarsydd för er. 

Designpaket

 De vanligaste designpaketen beskrivs här men de kan anpassas efter behov.

Trädgårdsplanering

Jag gör mina ritningar för hand, med papper och pennor. Jag tycker om att lämna ifrån mig något  personligt och unikt för varje projekt.

 

Dessutom gillar jag processen, att rita in det jag planerat för en trädgård. Att försöka få in en känsla och göra det dekorativt.

 

Sen lägger jag in ritningen i ett dokument där jag kan skriva in förklarande texter så att den blir tydlig och lätt att förstå.

I blom

Tilläggstjänster

Planteringsplan 

En detaljerad planteringsritning som visar  antal växter och deras exakta placering i respektive plantering. Till den kommer också en växtlista med information som kan fungera som beställningsunderlag. Med en planteringsplan får du hjälp att skapa en lättskött rabatt.

3D vyer

Visualisering av delar av trädgården med enkla 3D vyer. Med 3D vyer kan det vara lättare att föreställa sig hur trädgården kan se ut.

Skötselplan

En kortfattad beskrivning av hur trädgården och dess växter ska skötas för att underlätta skötseln av din nya trädgård. Den beskriver vad som ska göras och när. Detta är en bra hjälp för en lättskött trädgård.

Inköp av växter & plantering

Jag kan hjälpa till med inköp direkt från leverantör och även med att plantera växterna på plats. Perfekt för dig som inte hinner eller kan själv. 

Belysningsplan

En ritning som visar hur trädgården kan ljussättas. På belysningsplanen visas förslag på och placering av armaturer och en beskrivning av dem.  

Trädgårdsskötsel

För att ge den nya trädgården de bästa förutsättningarna hjälper jag gärna till med skötseln under etableringen.

Trädgårdsdesign på distans

Även om du bor långt ifrån mig kan jag hjälpa dig med din trädgård genom trädgårdsdesign på distans. Det kan vara en utformning av hela trädgården, en rådgivning eller rabattdesign. Du bestämmer omfattningen.

Processen är samma som i andra projekt men det kräver lite mer av dig. Du fotar eller filmar ur många vinklar, har kolla på eller undersöker förutsättningarna på plats och mäter vid behov.

 

Trädgårdsdesign på distans fungerar bäst för trädgårdar som inte är allt för komplicerade, utan stora nivåskillnader. I stället för att ses för avstämning och överlämning kommunicerar vi via mail och när allt är klart skickar jag ritningarna med post och som pdf.

Pris enligt offert.

bottom of page