top of page
  • Sofi

Fleråriga tulpaner

Nu blommar tulpanerna som bäst hos mig. I år testar jag några nya sorter som ska vara återkommande. Även fleråriga tulpaner brukar tappa lite med åren. Först blir blommorna mindre och sen försvinner de.


Här är tulpaner som oftast återkommer flera år. Några av de här har jag satt tidigare och vet att de återkommer men några är nya bekantskaper. Jag testar olika kombinationer både hos mig och hos mina kunder.

Från vänster: 'Queen of night', 'Negrita', 'Caviar', 'Claudia', 'White Emperor', 'Spring green' och 'Holland chic'.

Alla blommar nu samtidigt hos mig men de slår ut med några dagars mellanrum. Först ut var 'Caviar' och 'Claudia'. Sist blommar 'Queen of night' som precis slagit ut.

Här är 'Caviar', 'Claudia' och 'Spring green'. De är placerade bland högre perenner som senare kommer dölja de vissna bladen. Jag tycker de mörka stjälkarna på 'Caviar' är så fina och kommer tänka på det i framtida planteringar och sätta ihop med mörkbladiga eller grågröna växter.

Nu gäller det att dokumentera vad som funkar ihop och var det behöver fyllas på inför hösten. Det brukar vara stört omöjligt att minnas annars.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page