top of page

Huset vid sjön

På en gammal sommarstugetomt i skogen, vid en sjö, ska en familj bygga ett nytt hus och anlägga en ny trädgård. Här växer skogen inpå knuten och här finns möjlighet till en egen strand. Det här är en utmanande tomt med stor höjdskillnad ner mot vattnet.

Här är det mycket som ska få plats. Närmast huset stora umgängesytor med pergola, flera sittplatser, pool och spabad. En köksträdgård ska skapas med växthus och odlingar för både grönsaker och sommarblommor intill en gäststuga.

 

För barnen skapas en egen nästan hemlig, lummig trädgård i skogsbrynet. Här skapas en mjuk övergång mellan trädgård och skog med buskar och växter som är i fin harmoni med naturen. 

 

Från altanen leder en trappa och en stig ner mot sjön där en brygga med gott om plats ska byggas och en eldplats ska skapas i en bergsskreva. 

På husets framsida skapas stora böljande planteringar med mycket färg och en rad av vackra träd längs entrén som ramar in. Här valde vi prydnadsaplar med vacker vårblomning och fina små bär på hösten.

Låt mig hjälpa dig att planera din nya trädgård.

bottom of page